Skip to main content

Over ons

Over Sterren aan Zee
concerten

Voor het 41e jaar wordt er een serie concerten georganiseerd in het kader van Sterren aan Zee in misschien wel het mooiste theater van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen.

Sinds 1984

Het huidige concept, Concerten aan Zee is indertijd door KWF Kankerbestrijding in het leven geroepen en door KWF georganiseerd onder de naam Goede Doelen Concert. Tijdens het 60 jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding en tijdens het 25e Goede Doelen Concert is de naam officieel omgedoopt naar Sterren aan Zee Concerten.

Sindsdien geven vele bekende artiesten een theaterconcert in deze concertserie. Vaste artiesten die al jaren een concert geven en KWF Kankerbestrijding een warm hart toedragen zijn o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Frans Bauer, Jan Smit, Marianne Weber, Rob de Nijs, Andre Hazes Jr. en Nick & Simon.

Ze dragen dan ook graag een steentje bij en geven een concert in één van de mooiste theaters wat Nederland rijk is; het AFAS Circustheater te Scheveningen. Hét theater waar muziek mooier klinkt dan waar ook!

De concertserie is een actie derden KWF Kankerbestrijding. Van iedere verkochte kaart gaat in ieder geval € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding (1e, 2e rang). Dit op basis van een positief saldo van ieder concert. Minus de gemaakte kosten gaat het resterende bedrag ook naar KWF Kankerbestrijding.

72 jaar KWF Kankerbestrijding

Tweederde van alle kankerpatiënten is ouder dan 60 jaar. Maar kanker komt natuurlijk ook veelvuldig voor bij jongeren. Het gaat dan vooral om borstkanker, melanoom, leukemie en lymfeklierkanker. KWF Kankerbestrijding financiert in totaal zo’n 350 onderzoeksprojecten naar kanker. Daarnaast subsidieert ze onderzoek naar de effecten van behandelingen tegen kanker op de lange termijn. Dat is vooral belangrijk voor jonge kankerpatiënten, omdat die na genezing nog een lange levensverwachting hebben.

Tijdens de Sterren aan Zee concerten vieren we het leven en steken we kankerpatiënten een hart onder de riem in hun strijd tegen deze ziekte. Sterren aan Zee symboliseert een stem van hoop én leven, vandaag de dag overleeft namelijk meer dan 63% vijf jaar na diagnose. Het symbool van onze eigen tulp wordt daarom: ‘hét teken van leven’.

Laat je inspireren door de Sterren aan Zee concerten; vier het leven, vecht tegen kanker, geeft voor onderzoek en red levens. Met z’n allen kunnen we écht iets doen tegen kanker. Er móet onderzoek gedaan worden om meer te weten te komen over hoe we het risico op kanker kunnen beperken én uitbannen. Met als uiteindelijk doel: kanker de wereld uit!

Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen is nog steeds heel veel geld nodig. Mede daarom worden al 38 jaar deze concerten georganiseerd door KWF Kankerbestrijding!

Iedereen kan iets doen, klein of groot, het maakt niet uit. Kijk daarom ook eens op de actie site van KWF Kankerbestrijding, acties.kwf.nl waar u ook zelf als particulier een actie kan starten voor KWF Kankerbestrijding. Net zoals deze reeks concerten. ‘Sta dus ook op tegen Kanker en help mee!’

* Dit unieke concept is vele jaren door KWF Kankerbestrijding zelf georganiseerd en later geïntegreerd in de serie Sterren aan Zee concerten. Het is een actie derden KWF Kankerbestrijding. Van iedere verkochte ticket gaat in ieder geval € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding (1e, 2e rang). Dit op basis van een positief saldo per show. Minus de gemaakte kosten gaat het resterende bedrag ook naar KWF.

Iedereen kan iets doen, klein of groot, het maakt niet uit. Kijk daarom ook eens op de actiesite van KWF Kankerbestrijding, acties.kwf.nl waar u zelf ook als particulier een actie kan starten voor KWF Kankerbestrijding. Net zoals wij deze reeks concerten mogen organiseren. ‘Sta dus ook op tegen Kanker en help mee!’

Pieter van der Ploeg

Ik heet Pieter van der Ploeg en ben nu 38 jaar impresario en mag voor KWF én voor u een reeks theaterconcerten organiseren.

Afgelopen
concerten

Maandag 18 april,      2e Paasdag – 14.00 uur

Adele Project

Alle legendarische liedjes van de Britse wereldster Adele worden gezongen. Dit mag de echte Adele fan beslist niet missen!

Maandag 18 april,      2e Paasdag – 20.30 uur

Queen the Music

Queen the Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken. Mis dit niet!

Maandag 25 april, 20.00 uur

William Janz zingt Julio Iglesias

Binnenkort geeft de winnaar van Spain Got Talent, William Janz, een groot concert met orkest en zingt alle grote hits van Julio Iglesias!

Maandag 2 mei a.s. 20.00 uur

De grote première:

The very best of Elvis by Kees Versluys

Op maandag 2 mei 2022 zal in het AFAS Circustheater Scheveningen de première plaatsvinden van een bijzonder uniek theaterconcept dat ontwikkeld en geproduceerd is door Pieter van der Ploeg. Bovendien wordt er van dit concert een TV registratie gemaakt.

EXPOSITIE – The Very Best of Elvis
In de pauze en na het concert is er een indrukwekkende expositie van de grootste verzameling Van Elvis memorabilia vanuit de USA ! Met o.a. zijn vele gouden & platina platen, originele kleding van Elvis, gitaren en talloze en unieke voorwerpen uit zijn studio en Huis !
Maandag 9 mei a.s. 20.00 uur

Ode aan Michael Jackson

14 jaar na zijn plotselinge overlijden wordt Michael Jackson herdacht met een wervelende voorstelling die in Groot-Brittannië lovende recensies kreeg.

Maandag 16 mei a.s. 20.00 uur

25 jaar Frans Bauer

Frans Bauer zal zijn 25 jarig jubileum vieren in het AFAS Circustheater Scheveningen. Hij zingt dan al zijn grote hits achter elkaar.

Maandag 12 december a.s. 20.00 uur

Django Wagner

Op 12 december 2022 geeft Django samen met zijn orkest voor het eerst een groot Kerstconcert.