Skip to main content

Pieter van der Ploeg

Ik wil me graag
even aan u voorstellen

Ik heet Pieter van der Ploeg en ben 40 jaar impresario en mag voor KWF én voor u een reeks theaterconcerten organiseren.

Ervaring

Als 15 jarige jongen ben ik begonnen met het organiseren van muziekconcerten. Eerst orgelconcerten in kerken waar ik meer dan 4500 concerten heb mogen organiseren. Al heel gauw kwam ik in aanraking met het Circustheater in Scheveningen waar ik in 1984 begon met klassieke concerten organiseren en veel later kwamen er ook populaire Nederlandstalige zangers, zangeressen en bands in de concertserie Sterren aan Zee een concert geven.

Na mijn ziekte in 2004 kwam ik in aanraking met Ton Hanselaar, toenmalig directeur van KWF Kankerbestrijding: Ton Hanselaar en KWF promotor Jacques Daamen vroegen mij of ik als vrijwilliger het Goede Doelen Concert onder hun auspiciën wilde organiseren.

Historie

Het huidige concept, Concerten aan Zee is indertijd dus door KWF Kankerbestrijding in het leven geroepen en door KWF georganiseerd onder de naam Goede Doelen Concert. Tijdens het 60 jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding en tijdens het 25e Goede Doelen Concert is de naam officieel omgedoopt naar Sterren aan Zee concerten.

Sindsdien geven vele bekende artiesten een theaterconcert in deze concertserie. Vaste artiesten die al jaren een concert geven en KWF Kankerbestrijding een warm hart toedragen zijn o.a. Ruth Jacott, Frans Bauer, Adele Project, Kees Versluys, Willeke Alberti, Jan Smit, Marianne Weber, Rob de Nijs, Andre Hazes Jr. en Nick & Simon.

Ze dragen dan ook graag een steentje bij en geven een concert in één van de mooiste theaters wat Nederland rijk is; het AFAS Circustheater te Scheveningen. Hét theater waar muziek mooier klinkt dan waar ook!

De concertserie is een actie derden KWF Kankerbestrijding. Van iedere verkochte kaart gaat in ieder geval € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding (1e, 2e rang). Dit op basis van een positief saldo van ieder concert. Minus de gemaakte kosten gaat het resterende bedrag ook naar KWF Kankerbestrijding.

Iedereen kan iets doen, groot of klein, het maakt niet uit. Kijk daarom ook eens op de actiesite, acties derden van KWF Kankerbestrijding, acties.kwf.nl waar u zelf ook als particulier een actie kan starten voor KWF Kankerbestrijding. Net zoals wij deze reeks concerten mogen organiseren. ‘Sta dus ook op tegen Kanker en help mee!’

Afgelopen
concerten

Maandag 18 april,      2e Paasdag – 14.00 uur

Adele Project

Alle legendarische liedjes van de Britse wereldster Adele worden gezongen. Dit mag de echte Adele fan beslist niet missen!

Maandag 18 april,      2e Paasdag – 20.30 uur

Queen the Music

Queen the Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken. Mis dit niet!

Maandag 25 april, 20.00 uur

William Janz zingt Julio Iglesias

Binnenkort geeft de winnaar van Spain Got Talent, William Janz, een groot concert met orkest en zingt alle grote hits van Julio Iglesias!

Maandag 2 mei a.s. 20.00 uur

De grote première:

The very best of Elvis by Kees Versluys

Op maandag 2 mei 2022 zal in het AFAS Circustheater Scheveningen de première plaatsvinden van een bijzonder uniek theaterconcept dat ontwikkeld en geproduceerd is door Pieter van der Ploeg. Bovendien wordt er van dit concert een TV registratie gemaakt.

EXPOSITIE – The Very Best of Elvis
In de pauze en na het concert is er een indrukwekkende expositie van de grootste verzameling Van Elvis memorabilia vanuit de USA ! Met o.a. zijn vele gouden & platina platen, originele kleding van Elvis, gitaren en talloze en unieke voorwerpen uit zijn studio en Huis !
Maandag 9 mei a.s. 20.00 uur

Ode aan Michael Jackson

14 jaar na zijn plotselinge overlijden wordt Michael Jackson herdacht met een wervelende voorstelling die in Groot-Brittannië lovende recensies kreeg.

Maandag 16 mei a.s. 20.00 uur

25 jaar Frans Bauer

Frans Bauer zal zijn 25 jarig jubileum vieren in het AFAS Circustheater Scheveningen. Hij zingt dan al zijn grote hits achter elkaar.

Maandag 12 december a.s. 20.00 uur

Django Wagner

Op 12 december 2022 geeft Django samen met zijn orkest voor het eerst een groot Kerstconcert.