Skip to main content

Grote première:

The very best of Elvis by Kees Versluys

Op maandag 2 mei 2022 zal in het AFAS Circustheater Scheveningen de première plaatsvinden van een bijzonder uniek theaterconcept dat ontwikkeld en geproduceerd is door Pieter van der Ploeg. Bovendien wordt er van dit concert een TV registratie gemaakt.

“The Very Best Of Elvis Live In Concert” is een unieke show in Europa waarin de Nederlandse zanger Kees Versluys dankzij zijn unieke stem en samen met het 20 koppig Elvis in Memory Orchestra, de sound van Elvis heel dichtbij laat komen. Dit orkest is het enige professionele orkest in Europa die alle muziek van Elvis Presley vrijwel exact als toen uitvoert en daarom ook klinkt als destijds de TCB Band van Elvis Presley.

Hits uit de jaren 50, 60 en 70, waaronder veel bekende nummers uit het repertoire van de wereldberoemde Aloha show, zullen de revue passeren. De show zal de toeschouwer vooral weten te overtuigen dat de muziek van Elvis Presley en de impressie door Kees Versluys en zijn Elvis In Memory Orchestra een unieke belevenis is.

Volgens de Nederlandse muziekcritici benadert Kees Versluys de stem van Elvis Presley zo close, dat het indrukwekkend is wat je hoort!
Na een bezoek door Kees Versluys aan de originele backing vocals “The Stamps” van Elvis Presley in de USA en eerder bij een gezamenlijk concert in Nederland, werd het ook daar nog eens gezegd ‘you sound just like our boss’!

Pieter van der Ploeg, al 38 jaar theaterproducent en impresario van veel bekende artiesten, viel bijna van z’n stoel toen hij in België een groot, uitverkocht concert van Kees Versluys bijwoonde.
Deze theatershow, in combinatie met de speciaal toegevoegde expositie van Elvis memorabilia, is zeker een bezoek waard. De expositie betreft één van de grootste verzamelingen van originele Elvis Presley memorabilia uit de USA. Alle bijzondere voorwerpen zijn eigendom van de Nederlander Robin Klarenbeek en maken het zo tot een bijzonder exclusief concept in Europa.

Het publiek kan vooraf, in de pauze en na het concert o.a. gouden en platina platen van Elvis bekijken, brieven, gitaren, posters, foto’s en zijn televisie. Ook originele kleding van Elvis waaronder zijn Gold Lame Suit, waarvan er wereldwijd 3 te vinden zijn; één in Graceland, één gekocht door Elton John en één bij deze expositie. Daarnaast zijn er vele voorwerpen uit de studio en de woning van Elvis te bezichtigen. Dit alles aangevuld met filmposters, tickets en menukaarten van zijn bekende Las Vegas optredens.

Deze bijzonder mooie en interessante expositie is ooit begonnen door de Nederlandse Elvis fan Robin Klarenbeek die in 1968 als 7-jarig jongetje in aanraking kwam met de Comeback Special LP van Elvis Presley die mee werd gebracht door zijn broer die in die tijd bij een internationale platenmaatschappij werkte. De interesse in alles rond Elvis Presley werd groter en groter, dus het zakgeld en daarna het salaris wat hij op 18-jarige leeftijd verdiende werd geheel besteed aan zijn grote held.
Een droom kwam uit toen hij voor het eerst in Memphis kwam en aldaar de eerste veiling meemaakte van de zo begeerde Elvis Presley memorabilia.
Door toetreding bij de Elvis Presley fanclub kwam hij in contact met Elvis eigen hairstylist en spiritueel adviseur Larry Geller en de roadmanager en bodyguard van Elvis Presley, Lamar Fike.

Via hen kon hij zijn unieke verzameling steeds verder uitbouwen wat uiteindelijk resulteerde in een expositie die u tijdens de première, op
maandag 2 mei aanstaande van dichtbij kunt aanschouwen.

Van ieder verkocht kaartje gaat € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding.

Ticketverkoop

Nu kaarten bestellen