Skip to main content

William Janz zingt Julio Iglesias

Op maandag 25 april 2022 geeft de winnaar van Spain Got Talent, William Janz een groot concert met orkest en zingt alle grote hits van Julio Iglesias! William is een wereldster! Hij imiteert Julio Iglesias niet, hij is gewoon Julio in look en stem!

Miljoenen ogen stonden afgelopen jaar op Tele Cinco in Spanje voor de finale van Got Talent España. Daar zagen de Spanjaarden een Nederlandse zanger een medley zingen met de grootste hits van de bekendste zanger van het Zuid-Europese land.

De zanger kwam terug in Nederland maar mocht al weer  direct terugvliegen voor een groot concert in de Catalaanse stad Girona. ,,Het is al heel lang mijn droom om door te breken in Spanje. Nu komt het onverwachts in een snelvaart.” Janz zag een paar maanden geleden hoe Glennis Grace hoge ogen gooide in de Amerikaanse variant van het programma en besloot een gok te wagen in Spanje.

De zanger is sinds zijn jeugd al gek op Spaanse liederen en zong altijd graag mee. Later kwam hij erachter dat hij zeer goed de legendarische zanger Julio Iglesias kan na doen. Dat vinden ze ook in Spanje, waar hij in de pers een ware dubbelganger wordt genoemd. Hij ondervindt het ook op straat waar men hem begint te herkennen. ,,Een stelletje in Madrid liep naar mij toe met een fotocamera. ‘Ik maak wel even een kliekje van jullie samen’, zei ik uit vriendelijkheid, maar ze wilden met mij op de foto.”

Zijn Julio Iglesias-act is de Spaanse booking agents ook niet ontgaan. De boekingen stromen in rap tempo binnen, volgens de zanger. De Rijswijker kan het voorlopig nog combineren met zijn baan als docent, maar zal regelmatig op de planken van Spaanse podia staan. ,Er komen nu ook boekingen binnen uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Nu is het tijd om door te zetten. Binnenkort komt er een Spaanstalige single uit.”

De 44-jarige Nederlander denkt stiekem al groter dan alleen Spanje, net zoals zijn grote voorbeeld Julio Iglesias. ,,Ik heb online ook al berichtjes gelezen van Argentijnen en Colombianen met het verzoek om een keer langs te komen in Zuid-Amerika.”

En dan dit; ik ga ook een aantal virtuele duetten zingen samen met Julio!

Dit mag de echte Iglesias fan beslist niet missen

Verder gaat van ieder verkocht kaartje gaat € 2,50 naar KWF Kankerbestrijding

Ticketverkoop

Nu kaarten bestellen